MARKPR
Klaphattens Benna
 

Velkommen til Kennel Grand's Uniq

Sidst opdateret: 06-03-2019
Lige i øjeblikket sker de fleste opdateringer via facebook. Du kan besøge vores kennel gruppe på nedenstående link.

Bestilling af hvalp er muligt. Der er ledige pladser til både tæve og hanner.

https://www.facebook.com/groups/266419583455894

03-03-2019 Ny parring
Bretonhvalpe, Grand's Uniq, Hans - Henrik Abel Grand, Benna, Itro
DKCH DKJCH Grand's Uniq Itro og Benna
Efter en længere stilstand i vores opdræt er vi nu atter tilbage med et kuld hvalpe. 
Vi har nu efter flere års venten endelig sat det projekt i søen vi har drømt om.

Vi har parret Benna med det bedste kort vi har at fremvise fra vores kennels hvalpetillæg hvad angår brugsresultater.
Benna har indtil videre givet smukke hvalpe med mange positive tilbagemeldinger fra tidligere købere, Hvalpene bruges både til prøve og jagt med stor succes, og foreløbigt indgår Grand's Uniq Luke i den danske bretonavl. et par tæver forventer vi at se komme med i løbet af det næste års tid.
Benna bruges på alle typer jagt, både store fasanjagter og små andetræk samt jagt i skov, og har stille og roligt skiftet fra at være en meget stortgående og vidtløftig markprøvehund til at blive hund som i skoven går i god kontakt med mig.

Itro har man ikke set meget til i avlen, et enkelt (lille) kuld er det blevet, den ene hvalp jeg har set derfra har arvet søgsoplæg op vildtbehandling.
Itro er kendetegnet ved at være en alsidig jagthund, som jeg sammen med hans ejer har haft fornøjelse af at følge både på andetræk, krondyrjagt hvor han driver og finder snepper, samt selvfølgelig på prøve og udstilling 
Som unghund opnåede Itro at blive vinder af ungdomsklassen på klubbens hovedprøve og dermed skrive sig i historiebogen over "rypevindere" endvidere blev han "årets unghund".
De sidste 3 år i træk er Itro sluttet som 2'er i kampen årets hund i dansk bretonklub, hver gang slået knebent. Så det vidner om stor stabilitet - hvilket også ses af hans suveræne præmieliste stort set fri for starter uden præmiering. Der kommer altid fugl for bøssen når man går med Itro.

Vi forventer hvalpe med masser af jagtlyst, særdeles velrevierende og med gode vildtfinderegenskaber. Slægter de Itro (og hans forældre) på bliver de ekstremt lette at dressere. 
Og ellers må man huske en breton er ikke en hund som dresserer sig selv. 
26-5-2016
Bretonhvalpe Hvalp Breton
Kæmpekuld
Efter flere dages utålmodig venten og spænding omkring hvad kæmpemaven gemte på har vi i dag fået spændingen udløst! Enten var der et kuld med ekstremt store hvalpe eller også rigtigt mange hvalpe.

Det sidste var tilfældet!  3 tæver og hele 6 hanner.

Vi havde på INGEN måde forudset et så stort kuld. Dette gør at vi har en del hanhvalpe til salg nu.

Både her på siden og på facebookgruppen vil der de næste måneder løbende komme opdateringer om kuldet. Det her bliver hårdt men også SJOVT!

 
Så sker det snart!
Faust Benna breton bretonhvalp
Så er Benna sammen med Faust og parres formodentligt 18-23 marts.
Efter en stresset weekend er vi nu på vej med en parring, Benna skulle fredag aften leveres i Højbjerg for at blive lånt ud til markprøve den 19 marts. Jeg kørte derover kl 1930 fredag aften. Vi nåede dårligt ind inden pointeren begyndte at savle... Nå jeg slog det hen.... så skulle Benna lige kløes af Thomas som skulle låne hende, Ural blev da helt salig ovre i kurven og jeg tjekkede med papir... intet blod at se! MEN Ural mente nu at den var god nok, så jeg tog fat og strøg bugen på hende... I guder det blod det gav. Nå men så var der løbetid og 2 halve arbejdsweekender forude... så var gode råd rådne. Nå men tog tyren ved hornene og fik en aftale på plads med Michel Stalter om at mødes i Dortmund lørdag aften (700 km væk). aftalte indtil kl 0030 fredag aften, Jeg stod op 0530 og tog på arbejde. Blev færdig kl 15. Kunne køre hjemmefra kl 16. Kl 2215 lørdag aften afleverede jeg Benna på et hotel i Dortmund. Og vente så omgående snuden tilbage imod Havredal, inden blev bilen dog lige tanket og olien tjekket inden den skulle på natræs igennem Tyskland. Afsted det gik efter 2 timer og de første 330 km. retur blev jeg dog træt men var allerede ved Bremen - så holdt ind for et hvil på planlagt 1,30 time inden det gik videre, klokken var nu 00.30. Jeg tændte oliefyret - stillede vækkeuret-  og lagde sædet ned, jeg husker dårligt jeg havde lagt mig før jeg var væk. Jeg vågnede senere ved jeg frøs - fyret var stoppet... tjekkede uret.... klokken var 04,00. holdt ved Bremen og fartgrænserne ville vende tilbage kl 06.00. nå men kl 04.30 var jeg igennem Elb tunnelen, og så fik den ellers havre imod æ grentz, og jeg nåede dk inden kl 06.00. økonomimåleren sagde 12,5 km/l. tankede en halv time inde i DK, nulstillede økonomimåleren og kørte nu efter reglerne, da jeg nåede hjem stod den på 26,7 km/l. Hmmm.... Måske det var gået pænt hurtigt nede på autobahn! 

Hvad man ikke gør for de kære hvalpekøbere som LÆNGE har ventet på denne parring - en enkelt i næsten 3 år! 

Vi kan stadig tage bestillinger på hanhunde - og tæver vil der måske være mulighed for at komme i betragtning til såfremt naturen vil lege med! 

Nu skal vi se parringen gennemført og derefter konstatere at det har virket! Vi glæder os. går alt efter planen forventer vi hvalpene kan flytte hjemmefra medio Juli!
27-08-2015
Faust Benna Grand's Bretonhvalpe
Nyt kuld på vej, På billedet Faust de Passemarais.
Vi har nu udsolgt fra sommerkuldet 2015. 
I den forbindelse kan vi glæde os over at have fundet gode hjem til hvalpene. Længe har en plan spøgt i baggrunden - og efter bretonweekenden 2015 i Mou er jeg blevet bekræftet i at vi gør det rette.

Næste kuld i Kennel Grand's Uniq kommer forhåbentligt i løbet af vinteren 2015/2016 hvor vi lader Klaphattens Benna parre hos Faust de Passemarais. Faust opnåede inden han var tre år gammel at blive INTBRCH.. endvidere er han også International udstillingschampion. Og han var med på det franske landshold da de vandt VM i italien.

I Danmark er Faust tidligere brugt i avlen med Bennas mor (hos kennel Klaphatten) her har Faust lavet bla. Klaphattens Ceruth, hun vandt udstillingen i Mou 2015 og har 1 pr. ÅK på marken og er på sikker kurs mod et Championat. Samtidig gav den Klaphattens Diego, en hund jeg har fulgt siden hvalp og er helt forelsket i. Han går simpelthen bare så flot i marken, det vil jeg se om vi kan lave med Benna.  
Diego vandt så også lige A-prøven i Mou! Så kvaliteterne skal nok være der. 
Så vi er af den opfattelse at blodlinierne er prøvet sammen før - denne gang krydret med sundheden og eksteriøret fra Bourdon De L'ardour. Det skal nok blive godt!

Hvis I allerede nu ved at det er noget som kan have jeres interesse er det klogt at melde ud. Der er reserveret de første hunde fra kombinationen af begge køn. Vi har mulighed for at have en eller to hunde gående til eksport og kan måske finde værter til flere hvis det bliver nødvendigt. Eksporthunde kan selvfølgelig leveres med hale hvis det ønskes. Til eksport sørger vi for alt veterinært her i DK således køber blot skal stå for indførslen. 
Topbar
Overskrift
Skriv en tekst her
Foreløbig status over foråret
Markprøverne er slut!
Det er tid at gøre status over hvor langt vi er nået i forhold til planerne forud for dette forår.

Det endte med at jeg selv tog Benna dette forår. Det blev til 5 starter i alt. 1 lokalprøve uden resusltat og 4 officielle prøver med gevinst på 50 % af starterne begge gange 2 ÅK (hvoraf den ene kunne have endt med en 1 pr. hvis bare der havde været en fugl mere på terrænet så vi kunne have fået vist rejsning). Det kunne være blevet til en 2 præmie mere hvis ikke jeg på den ene prøve havde været uheldig med at dommeren var i en slugt imens Benna havde stand 10 meter fra mig. Det endte med fuglene skred og Benna senere på dagen punktere fuldstændigt for derefter at starte løbetid 2 dage senere! Men sådan er markprøvesporten også. Det korte af det lange: Der er kommet styr på Benna og hendes opførsel på prøverne, kun i 1 ud af 4 starter på anerkendt prøve blev hun smidt ud for fejl, i min bog er det begyndende stabilitet. 

Jeg er absolut tilfreds med dette forår!

Fanny er på den konto rent prøvemæssigt blevet syltet lidt dette forår da jeg VILLE have Benna lavet færdig. Men nu kommer Fannys tid. Benna skal passe hvalpe og Fanny har fået en god aftale med nogle søde mennesker som vil hjælpe os med at få styr på det jeg ødelagde på en træningsaften sidste sommer. Og så til efteråret skal hun forhåbentligt føres frem. 

Så har vi fået Jessie tilbage og hun er så mit lille sommerprojekt sideløbende med hvalpene. Jessie skal tilbringe sommeren her hos os - og målet er at få hende gennem apportprøven senest til kaldaskerweekenden. Og jeg tror ikke det bliver et problem, hun har arvet de gode apporteringsegenskaber fra begge forældre (Benna-Loke).

Her og nu er det bare at vente på skanningen af Benna om en god uges tid - og så herefter se om vi skal have hvalpe eller træne til udvidet apportering med hende!

Det er også med lidt vemod at vi dette forår har måttet konstatere at alderen nu indhenter Corazon. Hun er virkelig begyndt at blive gammel lige pludselig - helbredsmæssigt har hun det fint men "sulten" er væk - det er mere hygge end alvor når hun går i marken, hendes fremtid er hyggejagt og legetante til hvalpene og så en masse sofahygge. Hun har tjent os vel igennem mange år - nu skal vi betale tilbage med et godt otium. 
Ny parring!
Anoq , Klaphattens Benna, Bretonhvalpe, breton
Klaphattens Benna er netop parret med Anoq
Vi har netop ladet Benna parre med Strandbys Anoq.
Anoq er en ung og meget talentfuld herre efter topafstamning. Anoq har i en ung alder bevist sit værd.
Han er blevet optaget på dansk bretonklubs hanhundeliste inden han fyldte 2 år!

Anoq er rypevinder i DBK 2015! 

Rypevinderen 2014 var en halvbror til Anoq. Dette vidner om at den afstamning er letdresserede hunde som vågner tidligt og er sikre i deres arbejde. Hunde som bør kunne dresseres af den gennemsnitlige hundeejer.

Anoq har sin egen lille hjemmeside hvor samtlige hans kritikker fra prøver kan læses!
Siden er http://www.janogwinnie.mono.net/10109/Anoq
Godt Nytår!
Nyt år - nye muligheder!
Vi skriver nu 1-1-2015, 2014 er slut. Året blev en blandet fornøjelse i vores lille kennel - der er sket meget (alt for meget). 

På markprøverne var det stolpe ud hele sæsonen - Det var så tæt på flere gange og endte flere gange i fiasko og andre gange bare stolpe ud.
Heldet manglede når det skulle være der. Men vi kommer stærkt igen. Forhåbentlig kan vi undgå løbetid i prøvesæsonen dette forår. 

Vi prøvede i 2014 for første gang at lave 2 kuld - først med Benna og Loke, et superkuld hvis jeg skal sige min mening, hvalpe med masser af kvalitet. Dernæst et kuld med Cora og Inouk - et kalkuleret sats, men jeg er sikker på at også den parring bringer noget unikt. Det med 2 kuld lige efter hinanden er ikke noget vi kommer til at gentage lige foreløbig - det blev var ikke så sjovt til sidst som det var i starten for at udtrykke det politisk korrekt. Og hvalpe skal altså være en glæde og fornøjelse fra dag 1 til slut. Det er en af drivkræfterne bag vores kennelaktivitet - noget hele familien kan være en del af og vi kan have et fællesskab omkring. 

Nixo blev omplaceret da vi bare måtte konstatere at livet hos os var for meget for ham - ulydige høns rendende rundt om ørene hele tiden sammen med tæver som på skift kom i løbetid - det kneb med han kunne samle sig om at spise. Men han bor nu på Sjælland hos en familie som er et supermatch til ham.

Katla som er kuldsøster til Nixo kom hjem igen, hende er vi glade for at have tilbage i familien - hun er ikke hentet tilbage som prøvehund men derimod som jagt og familiehund. Og det er det - det er hvad ambitionerne rækker til for hende. 

Fanny fik debut på prøve og gjorde det egentligt fornuftigt men blev så ramt af løbetid lige da det hele så ud til at være klar til hovedprøven - i år hedder det åbenklasse - så dressuren skal have en tand ekstra - hun har dog brugt jagtsæsonen på at blive helt sikker i håndtering af flokhøns... men det med lydigheden skal lige gøres bedre - ellers dur det ikke med åbenklasse (der er en Jixy gemt i hendes hoved). Men vi satser på at hende og jeg skal være et team dette forår. 

Benna er måske perlen i samlingen - en usleben diamant stadigvæk, men har talt med en juveler som vil slibe hende til - mon ikke vi så får hendes bedste sider at se - hun har vist dem særligt på Sindal prøven :
I tredje slip på en meget stor og bred rapsmark viser Benna i
hovedparten af et langt slip et søg af høj kvalítet. Nærmest i opvisningsstil
skummer hun marken fra kant til kant. Farten er høj, stilen smuk til
fortrinlig. Meget energisk jordvindende og flydende galopaktion.

Dette er den Benna jeg jagter med hver eneste gang - i tilgift en superapportør! Vi skal bare have fuglesituationerne med på prøve. 

Dette var status over 2014... 

2015 - hvad bringer dette år? 
Ikke meget endnu - Vi håber på at lave et enkelt kuld på Benna - Gerne efter hun har haft succes på prøve. 

Fanny skal gerne laves klar til åbenklasse og vise de eminente fuglefinderegenskaber - for dem har hun som hendes mor! Hvad der herefter skal ske med hende står hen i det uvisse. Men ingen hvalpe på tegnebrædtet....!

Nu vil jeg slutte af for denne gang og ønske alle kolleger, hundesportsvenner, jagtkammerater og hvalpekøbere godt nytår. 

En HELT særlig tak til Jens og Anni Hansen på Kennel Strandby for så smukt at føre en hund fra vores opdræt helt til tops på UKK i Dansk Breton Klub. Keep up the good work!
Den dag kunne jeg mærke livet flyde i mine årer!
Vokseværk!
bretonhvalp, bretonhvalpe, breton, hvalp, køb, sælges, brittany spaniel, puppy, for sale
Livlige guldklumper!
Der er gået noget tid siden opdatering på siden her, men der er til gengæld sket EN MASSE i huset imens! Hvalpene vokser som om de blev betalt for det og de bliver sjovere og sjovere for hver dag dergår. De har super fint mod på nye eventyr og nyder enhver situation de bliver udsat for. Der er nu opdateret med billeder i alle albums og der er stadig ledige hvalpe i kuldet - så hvis du står og mangler en super dejlig jagtkammerat, så kontakt os endelig!
9 små vidundere har set dagens lys i nat
Sikke en omgang!
Midtvejs Corazón har på det sidste vokset med lynets hast og vi gik faktisk og fik lidt ondt af hende fordi hun blev SÅ stor og havde det hårdt med at slæbe rundt på al den vægt. Vi blev mere og mere spændte på at se hvad der kom ud af det og i nat begynde det sjove så. Cora havde en fin fødsel der strakte sig over 8 timer. Der kom i alt 10 hvalpe, men den sidste var desværre dødfødt og kunne ikke reddes. Det vil sige at vi nu står med hele 5 tæver og 4 hanhunde - SIKKE en portion! Hvalpekassen er godt fyldt op og nu glæder vi os til at få fundet dejlige familier til alle og til at følge deres udvikling. 

Klik HER for at komme til det fælles galleri for kuldet eller klik HER for at komme til kuldets forside - herfra kan man komme ind til de enkelte hvalpes galleri! Kom indenfor!

Vi har denne gang satset og valgt et ungt ubeskrevet blad fra Frankrig - Inouk De L'ardour (ejet af Jens Ole Nielsen).

Inouk er en hund hvor vi har indgående kendskab til linierne bag samt har fulgt op på flere af dens søskende. Det spændende i denne kombination er at vi er inde og rode med det allerfineste afstamning af Pellegrinotti linierne som uden sammenligning er de mest vindende op igennem 00'erne og det er forsat ind i 10'erne.
Hunde fra denne linie tæller som de mest kendte - Clint De L'ardour, Cyclone De L'ardour, R'vampire Du Mas d'erayd, Dracula Du mas D'erayd for blot at nævne de mest gængse.

Der er her tale om hunde som på internationalt plan har begået sig i den absolutte top med flere europamesterskaber og eurocupsejre på samvittigheden samt flere vindere af af Cup de Andalusia og mindst een triumf i "middelhavscuppen". Med andre ord - vi har fat i noget af det ypperste indenfor hundesporten med et indbygget klassesøg i absolut fortrinlig stil. Den indgang vi har valgt til linien er ydermere krydret med et generelt højt niveau på HD - resultaterne. Så vi føler os på ganske sikker grund med den valgte hanhund. 

Vi forventer igen hunde med et godt naturligt anlæg for et stort men dog ret fladt søg i en god stil. Hundene vil være af den bløde og medgørlige type da det har været det generelle kendetegn for hundene i Coras foregående kuld. Med andre ord hunde som også egner sig til førstegangs bretonejere.

Coras hvalpe plejer at være nok så udholdende og effektive vildtfindere. Bedste resultat indtil videre er "Grand's Uniq Itro" som på seneste forårsprøve i DBK brillerede med 2 x 1. præmie i Ungdomsklasse og endte med at blive bedste unghund på prøven 2014 og dermed vinder af den eftertragtede "Rypen". 

Vi har stadig ledige hvalpe i dette kuld!

Så er hvalpene efter Benna flyttet hjemmefra - næsten :o)
Kun én prinsesse tilbage!
Nu er hvalpene flyttet hjemmefra og vi har endnu engang været heldige at finde en flok super dejlige hvalpekøbere! Der meldes om positive opstarter i de nye familier og alt kører som det skal - dejligt!
Jessi er stadig i huset, men det skyldes reglerne omkring import af hund til Norge. Hun får lige lidt mere tid her hos os inden hun endelig kan komme op og lære sin nye familie at kende! Vi glæder os til at have den ekstra tid med hende og hun er en SKØN pige så det skalnok blive dejligt!
Nu begynder det sjove!
Hvalpene begynder at komme omkring nu!
Nu er hvalpene efterhånden blevet tre uger og de er meget mere aktive. De leger og går omkring allesammen - men sover selvfølgelig stadig meget. De er allerede gode til at gå op af kassen og ud på aviserne når de skal tisse. Fedt. De er ved at være klar til mad nu også, så det varer ikke længe før der kommer "grisse-billeder" på også :o)
EN TIDSRØVER!!
Alles favoritplads er lige midt i hvalpekassen
Hele familiens samlingsplads i tiden er hvalpekassen. Det er det sidste vi ser om aftenen og det første vi ser om morgenen. Vi holder frygteligt meget af at beundre de små og følge deres udvikling. De er så småt begyndt at få øjne nu og alle har fordoblet deres vægt også. Nu begynder det for alvor at gå stærkt!

Drengene, især Theodor, følger hvalpene tæt og det var da også Theodor der kom løbende onsdag morgen og fortalte at Jack (hanhund med orange halsbånd) havde åbnet øjnene. Jeg gik med ham i stuen og da jeg ville se om der var andre sagde han "det er der altså ikke mor. jeg har tjekket efter!". Sikke en dejlig hjælper! Han er også første mand på pletten når hvalpene skal vejes og det er han der henter og bringer de "små"!
SÅ ER DER HVALPE!!
Så kom der seks "små" guldklumper
Lørdag den 21. juni overraskede Benna os med at gå i fødsel. Hun fødte seks flotte hvalpe fordelt med tre af hvert køn. Kuldet synes meget homogent og hvalpene udviser allerede fra start stor selvstændighed. Her på siden vil vi løbende opdatere med fotos og info om de små. Klik på billedet for at komme til kuldets side og klik her for at komme til det fælles galleri for kuldet.
Parring forventes gennemført 21-25 april.
Ny plan!
Grundet indtrufne omstændigheder er vi blevet nødt til at rokere rundt på planerne - eller rettere rækkefølgen af de planlagte parringer.

Første ændring er at Benna IKKE skal til Frankrig I denne omgang men i stedet parres med
ÅRETS BRETON 2013 DKCH MIDTVEJS LOKE.

Denne kombination skulle først have været lavet senere. 

Vi forventer mere "kølighed" fra Loke - meget letdresserbare hvalpe, meget kølighed overfor fugl. Samt at fastholde det naturligt anlagte store flade søg.
Endvidere er der tale om 2 forældredyr som begge er kendetegnet ved en hel ekstrem vilje til at apportere!

Loke er halvbror til Corazon - og herved fastholdes "den røde tråd" i vores opdræt!

Det hele hænger sammen med Midtvejs Coco!

Hvalpe fra denne kombination forventes født ca. 25 Juni og vil så være leveringsklare ca. 20 August.

08-04-2014
Rypen 2014 Itro Grand's Uniq
RYPEN er vundet af en Grand's Uniq hund!
Så kan vi endelig få vores Kennelnavn på Dansk Breton Klubs absolut mest eftertragtede pokal.

Det var med stor glæde at vi fredag modtog melding om at Grand's Uniq Itro havde opnået 1 pr. UK på hovedprøvens førstedag og dermed var klar til matchning lørdag. Så var første del af drømmen en realitet. Jeg forespurgte føreren om de så ikke skulle spare ham til matchningen søndag. Men det var der ikke stemning for - "han kan sagtens gå prøve OG matchning"  - Jeg tænkte mit, og heldigvis er tanker toldfrie - jeg kan dog godt afsløre at jeg ikke var overvejende positivt stemt over den melding. 

Nå, men ny fører på til Lørdag, Og vupti - lidt i 12 lørdag middag ringede tlf. igen. Denne gang var det Anni Hansen - nu har jeg fået en mere! (det var så en 1 pr. UK hun mente) nå men så var det jo nok godt nok. Senere i løbet af dagen indløb der meldinger om at andre virkelig gode hunde havde fået 1 pr. Og en enkelt var rigtig hård. Jeg indstillede mig så småt på at det ikke blev denne gang. Og så pludselig ved aftenstid ringede tlf. igen.... TILLYKKE lød det i den anden ende. 

En lille tåre trillede ned af kinden - jeg var nået i mål med mit opdræt! Og i hvilken stil!
Det Jens og Anni lavede med Itro på denne prøve var hidtil uset i klubben. 

Jeg kan slet ikke beskrive hvor lykkelig jeg er for at jeg gemte Itro i det håb af Jens kunne lokkes til at købe ham. Alternativt havde jeg selv beholdt ham. Salgstalen til Jens var "jamen Jens - jeg har gemt den bedste hund i kuldet til dig!" Indtil videre kan det ikke modbevises! 

Tænk engang! 
 
I 2005 det tidlige forår så jeg Midtvejs Coco i marken første gang. Jeg sagde til Karsten Hinnerup at han skulle få den parret med Mack in tosch de mur haillie au loups - Han så lidt undrende på mig og tænkte sikkert "det skal den knægt ikke bestemme", men som tiden gik med vores Jixy og Karstens Bonni gik det op for Karsten at det kunne blive spændende! Jeg havde lovning på præcis den tæve jeg ville have - Og Corazon blev udvalgt! Jeg lavede først 1 kuld - det levede ikke op til mine håb. Så ventede jeg og lavede et mere - herfra har vi Fanny. Så lavede vi et mere med Facco - Jeg havde nu set Coras styrker og svagheder avlsmæssigt - Jeg SKULLE forbedre søget - og stilen måtte gerne blive forbedret. Jeg valgte Facco da jeg havde fulgt ham fra unghund og frem. Og jeg så det jeg søgte. Så kuldet blev en realitet. Det var det første kuld hvor jeg følte mig som etableret opdrætter med godt kendskab til alle plusser og minusser ved forældrene samt en vision for hvad det skulle ende med. 

Og hvad kan jeg sige: DET ER LYKKEDES TIL FULDE!

Hurra for Itro og Jens og Anni Hansen fra Kennel Strandby. Man kan ikke få sin hund placeret meget bedre!

Nixo skal have ny familie
Så blev det tiden
Vi er nu nået til den dag vi har vidst ville komme siden vi tog Nixo fra som ekstra hvalp/gardering - han skal videre til et nyt hjem. Vi må erkende at 3 tæver og 1 hanhund og løbetider samt 2 børn er en uholdbar kombination. Tiden ikke til at skulle arbejde med 3 hunde samtidig. Vi skal til at skære ned og i stedet fokusere alle kræfter på 1-2 hunde (Fanny og Benna.) 
Mere rækker tiden ikke til med små børn i huset og mange projekter i have og hus.

Nixo har de sidste 2 år udviklet sig til en rigtig god hund i skov og krat samt mose. Han er en stabil hund til fuglene og han vil gerne drive med hårvildt. Ikke det rigtige til markprøver - men bestemt skønt at gå på jagt med. Og det har jeg nydt hvert sekund vi har jagtet de seneste par sæsoner, slippe hunden, hænderne i lommen og så ellers stavre afsted igennem skoven stille og roligt, ja faktisk blev det ham som i de sidste 2 sæsoner har været den foretrukne makker på jagt da han er så letført.


Dejligt nyt fra hvalpekøbere
Meldingerne der kommer retur til os er super positive
Nu er hvalpene jo efterhånden 16 uger og de er faldet godt til i de nye hjem. Tilbagemeldingerne er gode over hele linjen og både hvalpekøbere og kennelejere er meget tilfredse. Hvalpene viser godt temperament, god samarbejdsvilje, god opførsel i familien og vandglæde.
På billedet herover er det Grand's Uniq Indi der er godt igang med apporteringstræningen. Hun henter allerede vildt både på land og i vand.
Vores hvalpekøbere er meget søde til at melde tilbage med opkald, fotos, mails, facebookbeskeder med videre og det er vi så utroligt taknemmelige over. Det er bare så skønt at kunne følge de små - som så ikke er så små mere og se hvordan det går med dem. Samtidig giver det god mulighed for at hjælpe til med kontakt til andre hundefolk når der kunne bruges lidt træning, gode råd eller andet.

26-04-2013
7 uger gamle
Så er der opdateret her på hjemmesiden også. Det er så meget nemmere på facebooksiden og derfor kommer der klart flest opdateringer dér. 

Hvalpene er nu rundet de 7 uger og har alle fundet kommende hjem. Hvalpene har et fantastisk temperament og nyder generelt tilværelsen. De er nu kun en uge til de begynder at flytte hjemmefra og vi sørger for at nyde den sidste tid de er her. Hvalpene er ved at blive vænnet fra Cora og det går super fint. Cora hjælper faktisk selv til og det må jo tyde på at tiden er perfekt.

De er nu udelukkende i hundegård og leges med udenfor - tiden hvor de kan trives i hvalpekassen i stuen er forbi når de først har vænnet sig til at boltre sig i hundegården!

Der er lidt nye fotos af kuldet samlet i galleriet HER og af de enkelte hvalpe i gallerierne HER.
VI VOKSER!
Vægten er fordoblet og øjne på vej
Da hvalpene var præcist en uge gamle havde de alle seks fordoblet deres vægt. Det lader til at være et ganske homogent kuld og det er jo skønt at se som opdrætter!
Hvalpene er begyndt at lægge an til at åbne øjnene og den 16 marts var Itros næsten åbne. Vi glæder os til at de små blå øjne og ikke mindst til hvalpene begynder at gå.
Kuldet viser fine egenskaber mht. deres temperament og er alle meget rolige og selvsikre.De ligger gerne for sig selv og det er med maven lige i vejret - ligegyldigt hvor mange gange man ser det, stopper man alligevel op ved kassen og giver sig tid til et lille smil og et "nåårh"... Det er blot en af de mange glæder ved at være opdrætter!
Der er nu opdateret med lidt fotos af hvalpene nu hvor de har fået farvede bånd på og det skulle gerne hjælpe lidt på overblikket - i alt fal for kennelmor som står for fotos, opdateringer med videre :o)
Føls os her og på vores facebookside hvor vi opdaterer løbende!
HOVSA!
Der skal lige rettes lidt til på de nævnte farver på tæverne.....!
Lørdag d. 9. marts ville jeg smide lidt billeder på vores facebookside og jeg synes der er et underligt skær på farven på den ene hvalps hale. Jeg kigger noget på det og forstørrer op og ender til sidst med at gå ind og vende enden i vejret på hvalpen. Ser at den er orange i rumpen. Vender den forvirret om igen og ser at den er tan på kinderne også. Efter at have studeret kuldet GRUNDIGT kan jeg så konstatere at tre af tævehvalpene er tricolor med fine aftegninger under halen, om munden, over øjnene og i ørerne!
Det skulle hermed være rettet på siden og vi er ved at få opdateret rundt omkring så det fremstår korrekt. Sikke en fin overraskelse at få!
SÅ KOM DE!
breton hvalpe til salg
Så kom Coras tredje kuld til verden
Her er de så de seks nye vidundere. De blev født den 7. marts og fødslen gik super godt. Kuldet består af fire hvid/sorte tæver, en hvid/sort han og en hvid/orange han.

Cora er som vanligt den perfekte mor for hvalpene og de klarer sig super godt fra starten.

Klik HER for at se mere om dette kuld.

Siden her bliver løbende opdateret med billeder med videre, men der er langt flere updates på vores facebook side da det oftest er langt hurtigere og kan gøres fra mobiltelefonen også. Følg os meget gerne HER. Siden åbner i et nyt vindue.



Hvalpe tid
6 marts 2013
Det er tiden til at Cora skal nedkomme med hendes tredje kuld, Denne gang med en fransk importeret hanhund som far. Vi ved der kommer et stort kuld - Skanningen viste mindst 7 og måske op til 9 hvalpe. 
Der forventes hvalpe i både orange og sorte varianter! Vi ser hvad der kommer - maven er owersized i øjeblikket, og de føles udefra meget store derinde. Vi kan næsten ikke vente!
10. januar 2013
Cora er parret 2. Januar
Vi fik en tidlig julegave i år.
På billedet herover en flot tæve fra sidste kuld!
Grand's Uniq Frøya (Vulcain de Saint Lubin - Midtvejs Corazon)

Så skete det endeligt, vi har ventet og ventet, nu kom Cora endelig i løbetid, den 24 december om formiddagen fik jeg forklaringen på Coras underlige væsen igennem december, hun var begyndt at bløde, jeg blev svært tilfreds og må indrømme at jeg ikke kunne vente mere end et par timer før jeg greb knoglen og ringede til Jens (juleaftens dag, undskyld Jens!). Nå men det blev 1 januar og så afsted nordpå for at aflevere Cora - hun var klar, men det var hanhunden ikke, næste dag fik Cora endeligt overtalt Facco til "at gøre mandens pligt" og hun fik det som hun ville - og Facco fik fred for en stund.

Nu er der lidt ventetid frem til vi kan skanne hende, så må vi se om det har båret frugt!

Vi er så småt ved at tage bestillinger ind - nogle faldt fra i ventetiden, men det åbner jo bare for at andre kan komme til. Nu bliver det spændende at se hvad der bliver ud af det her. Går det som jeg håber, så får vi igen et kuld særdeles nemme hvalpe som bliver nemme at arbejde med. 

Parringen holder et samlet HD-INDEKS på 218 point, så det skulle være særdeles overraskende hvis der bliver problemer i den retning!
PARRINGEN ER GODKENDT AF DBK's AVLSRÅD!

Vi vender tilbage med nyt når der er noget at berette!

Vi er at finde på weekendens udstilling i Frederiks hvor Fanny skal have lov at blive vist frem for første gang. Vi håber hun vil præsentere sig som vi ser hende til hverdag! Nixo skal med sådan lidt for sjov, han er ikke i udstillingstrim - men pyt, det går nok!
Så nærmer sig tiden!
Parring på vej.
Så nærmer det sig at vi igen parrer Corazon - dette bliver hendes sidste kuld foreløbigt.
- Hun skal have 2013 til at lege med på diverse prøver i forbindelse med jubilæet i DBK!

Hanhunden vi planlægger at bruge bliver igen en Hvid/Orange hanhund som er yderst velgående i marken, rigtig god stil og høj fart, fladt bredsøg. Kort sagt et søgsoplæg lige efter min smag!
Hofterne er HD-A
På eksteriør siden er han også i den absolutte top.

Og NEJ.... det er ikke Vulcain igen! 

Når løbetiden er her og ALT er helt sikkert melder vi endeligt ud... Planer er tidligere blevet ændret i sidste sekund....  forhåbentligt sker det ikke denne gang.
13-06-12
Nu kan vi gå (sådan da...) og spise fast føde!
Hvalpene er nu kommet op at gå og har taget på så de alle vejer over et kilo. De stortrives stadig og udvikler deres små dejlige personligheder. De begyndte 12-06-12 at få fast føde, og det passer dem godt! Allerede tredje gang der blev serveret begyndte nogle af dem at gå og små-bjæffe mens de ledte efter skålen fordi den ikke lige kom i kassen med det samme! Dejligt.
13-06-12
Nu kan vi gå (sådan da...) og spise fast føde!
Hvalpene er nu kommet op at gå og har taget på så de alle vejer over et kilo. De stortrives stadig og udvikler deres små dejlige personligheder. De begyndte 12-06-12 at få fast føde, og det passer dem godt! Allerede tredje gang der blev serveret begyndte nogle af dem at gå og små-bjæffe mens de ledte efter skålen fordi den ikke lige kom i kassen med det samme! Dejligt.
Hvalpeinfo, billeder m.v. opdateret - både her og på facebook!
breton hvalpe
Nu kan du også følge os på facebook!
Hvalpene er nu godt en uge gamle og de stortrives. Vi opdaterer løbende med info og billeder på vores nye facebookside som hedder "kennel Grand's uniq". Så kom ind og følg os! 

Vi vil også få sat lidt ind på siden her, men primært vil der blive opdateret på facebook fordi det er så dejligt nemt og hurtigt!

Klik på billedet for at komme direkte til facebooksiden - vi glæder os til at se dig!

Her på siden er der et fælles galleri for kuldet og hvalpekuldet har også en tekstside hvor der er links til hver enkelt hvalps galleri
Ledige hanhvalpe!
2 af vores hvalpekøbere til hanhunde er blevet forsynet andre steder fra, så vi er nu i den situation at vi ikke forlods har lovet nogle hanner væk, så der bliver frit valg på alle hylder. Så kom frisk hvis i står og mangler en hanhund. 

HD succes fra første kuld på Corazon.

29. april 2012
NIXO HD A
Så har Nixo været hos Gammafotografen og fået lavet et portræt... skønhed på et højt plan! 
Han scorede HD-A.

Nixo er en hvalp fra det første kuld på Corazon og kuldbror til Katla HD-B
29. april 2012
Hekla HD A
Kuldsøster Hekla fik ligeledes lov at få taget et portræt den dag. Endnu bedre kvalitet!

Hekla befinder sig på Kennel Schiøholm i Flauenskjold (Vendsyssel) Det var kennel Schiøholm's som opdrættede faderen til Katla - Nixo - Hekla. Den gamle Chip var min første "egen" breton.
Chip (født 1998) er stil going strong - men dog pensioneret! Vi regner bestemt med at han er klar til et par kuld mere inden kontakten slukkes!

Efter disse HD-resultater og det vi har set i hvalpene - så skal der under alle omstændigher fyldes lidt mere "krudt" i sædbanken.

måske man skulle søge optagelse i:
"foreningen til bevarelse af gamle husdyrracer"! 
HVALPE FORVENTES MEDIO MAJ
Foråret er endelig nået frem til Corazon
Så oprandt dagen endelig hvor Corazon kom i løbetid, aldrig tidligere har jeg været glad for en løbetid lige op til vinderklasser og hovedprøver. Men denne gang er anderledes:

Corazon skal parres i perioden 16-20 marts og levere et hold superhvalpe til maj! 

Avlspartneren bliver Vulcain de Saint Lubin HD-A.
Han er:
Fransk - Belgisk - International udstillingschampion.
Fransk og international brugschampion, og desuden Champion Printemps og Champion Autumn.

Vulcain er den 4. mest vindende breton nogensinde - overgået af hans far som er den mest vindende!
Der er potentiale og krudt i denne kombination.

Corazon bliver "det tynde øl" i denne parring, idet hun "kun" kan byde ind med 2 Championater nemlig dansk og svensk udstillingschampion.

Vi tager gerne bestilling på hvalpe allerede nu. 


22-02-2012
Lidt nyt om unghundene!
Så har Katla nået et niveau hvor vi kan vise hende frem for offentligheden, og det er bestemt planen at det skal ske så rigeligt her i foråret - efteråret gik jo temmelig meget i kludder med totalhaveri på den ene bil og nyfødt baby og opstart i børnehavefor Theo - alt sammen ting som betød at hundene kom i anden række! 
Men nu er vi klar til at give den gas - det er godt nok helt fra bunden igen.. Men det tager vi i stiv arm, hun skal bare laves klar til hovedprøven.

Samtidig har vi sendt Nixo i træning hos Thomas og Anne, Thomas kunne ikke nøjes med hans Pointer... Han måtte simpelthen have en ordentlig hund i huset her i foråret. Så jeg "ofrede" mig og sagde ja tak til hans fornemme tilbud!

Thomas har helt sikkert en anden opfattelse af aftalen!..... Men nu er vi jo nogen som ved bedre!

Jeg glæder mig til at se hvad Thomas får ud af Nixo... Jeg er meget fortrøstningsfuld! 

På avlssiden er der taget endelig beslutning om den kommende parring.
Æren tilfalder:
FCH BECH INTCH INTJCH FJCH CH-A CH-P
Vulcain de Saint Lubin HD-A
far : ELITE A Indy de Saint Lubin HD-A (en af de mest vindende bretons nogensinde)
mor: Obene de Saint Lubin HD-A (mor til flere af de seneste års bedste "de Saint Lubin hunde")
Obene er farmor til Faust de Passemarais!!!
 
Vi har indgået aftale om en parring her i foråret - det var en parring vi havde planlagt til efteråret - men nu var han pludselig meget tæt på. Og så ændrede planerne sig.

Så det bliver først til efterår/vinter at vi forsøger med Faust de Passemarais.

Vi kommer med flere detaljer under avl og opdræt.
10-01-2012
Kennelens hunde pr. 01-01-2012
Så er vi gået i gang med et nyt år og jeg synes da lige at der skulle et opdateret billede på af kennelens hunde. Her er en hyggestund i sofaen med Katla (til venstre), Nixo og Mor Cora. Det kan afsløres at det er husets hankat der holdes øje med! 
Billedet er tager 10-11-11

Et lille billede af Grand's Uniq Etna

Etna har en slående lighed med hendes far Schiøholm's Chip.
Jeg håber hun har arvet jagtegenskaberne også... for så har vi lavet en god hund!

Grand's Uniq Etna

Midtvejs Penta som hun er blevet!!!

Så kan man sidde her bagefter og tænke over hvorfor det lige var man solgte den hund.... Hende skulle jeg have beholdt, hvor er det surt at se sådan en hund og vide at jeg ikke har Jixy til at lave sådan en krop på en anden hund.

10 august 2011
Farvel kære Jixy!

Vi har i dag sagt farvel til Jixy efter hans grimme uheld i Norge tilbage i Juni.
Operationen var mislykkedes og en ny operation var ikke en fair løsning for Jixy. Det var tid at sige farvel.

Jixy var den første hund jeg førte op fra hvalp, og den hund jeg er nået længst med.
Jixy var den direkte årsag til at Birgitte og jeg lærte hinanden at kende og senere blev gift og fik Theodor.
Vores forhold bragte Anne Krogh og Thomas "sako" Kristensen sammen. Så på en helt særlig måde har han sat et evigt aftryk i flere familiers liv.

Jixy var altid trofast og loyal under jagt - han svigtede ofte under prøve, men på jagt svigtede han aldrig, når de andre gav op kom Jixy på banen og løste de svære spor og apportopgaver. Jeg får aldrig en så komplet hund igen. Han kunne det hele, Ikke til perfektion - men han var alsidig og et sandt naturtalent med et kæmpe overskud vi aldrig helt fik totalt under kontrol.

TAK KÆRE JIXY for alle de store oplevelser vi havde sammen, for alle de dejlige ting du bragte ind i mit liv, for al den lærdom du gav mig omkring hundedressur.... Du vil aldrig blive glemt!










 

13 Juli 2011
skf breton
Hjemme igen fra Sverigesturen!

En fantastisk uge i Sverige er veloverstået!
 
Sommerens første store mål er nået! Cora er nu Dobbeltchampion!
 
Vi afrejse onsdag nat kl 0100 fra Casa del Breton i Havredal!
Sejlede fra Frederikshavn kl 0345 i havblik.
Ankom Gøteborg kl. 07.15
Biltur til Malmkøping med "Combi" på slæb, ankomst kl 15. I 28 graders varme.
Sådan fortsatte vejret indtil søndag hvor vi rykkede sydover. I Sala nåede vi op på 30 grader fredag - hvem sagde kulden er mod nord!!!!!!!!!
 
Et tip!
Parker aldrig under hotel Sheraton i Stockholm - det koster 375 SEK for en eftermiddag. Men ellers en fantastisk by!
 
Udstillingen som var målet gav lørdag EXCL. CK BTK3. 
Søndag vendte vi lidt rundt på rækkefølgen Cora igen EXCL. CK men nu BTK1 og Cert + BIR + BIS3.
Begge dage delte vi pladserne mellem INTCH Eirams Unika Unni, "Svarta" (fransk import efter R´Vampire og Taiwan de Kervillant) begge dage med "Svarta" som BTK2.
 
Søndag blev således samme fordeling som under Nytårsudstillingen i Frederiks! Tankevækkende!
 
Slutteligt en tak til de Svenske værter for et par dage som vi ikke glemmer foreløbigt - vi hyggede os!





  



 

13. juli 2011
Og endelig den sidste roset!

BIS3....... Herligt at få sådan en fin roset, det var flødeskummet på den lækre svenske kage!

13. juli 2011
Så blev Cora Dobbeltchamp DKCH+SECH

Missionen lykkedes Søndag EXCL. CK CERT BIR BIS3 samt BIS (prøvepræmierede hunde) Primus blev i den kategori BIS2

13. juli 2011
BIM Primus & BIR Corazón

Her har vi en af fremtidens kombinationer eller evt. i selskab med Katla. Typemæssigt står Primus og Cora perfekt til hinanden - de er henholdsvis barnebarn og oldebarn af DKCH Midtvejs Perine som helt tydeligt sætter sit præg på de to hunde!

13. juli 2011
En kommende avlspartner!

Her har vi PRIMUS fra kennel Eirams. (søn efter Camus)

13. juli 2011
Det var hvad de Svenske værter havde fundet som standkvarter!

Man mangler ord - Malmkøping camping og bad skal opleves. Sikke et sted!

13. juli 2011
En dansk stolthed stævner ud fra Gøteborg! (måske en anden er på vej ind)

Måske ikke det mest relevante, men sikken en oplevelse at se verdens største container skib i åben sø på mindre en 100 meters afstand.

13. juli 2011
Mission Champ starter!

Turen startede med afgang fra Frederikshavn onsdag kl 0345.
Dette var et varsel om hvad der ventede - i østen stiger solen op!

UPDATE på Jixy
Et par grimme døgn er forbi!

2 døgn med alvorlige humørsvingninger og nedtrykt sindstilstand er nu afløst af håb!

I onsdag var Jixy ude for et uheld under en luftetur.
(ingen ved hvad der er sket - hunden kom haltende tilbage)

Den ene hofte var revet ud af led. (et fald fra en klippe er en mulighed)

Jixy blev lagt i narkose og lårbenet forsøgt sat på plads - dette lykkedes ikke!

Så var der 2 muligheder tilbage
a - aflivning
b - operativt indgreb.

Det blev til en operation og den er nu veloverstået - nu venter 3 uger i komplet ro - herefter yderligere 3 uger med alm. rolige forhold og uden mulighed for at løbe frit. og herefter 6 uger med forsigtig genopbygning og først herefter decideret genoptræning af benet.

Jixy ankommer til DK onsdag og så skal han komme sig hos os - hvad fremtiden så bringer for Jixy herefter må foreløbig stå lidt i det uvisse. Nu skal vi se hvor stærk han bliver efter den her omgang!

Vi krydser fingre og håber det bedste.

Foreløbig en stor stor tak til Steffen for hans beslutning om at operere på Jixy.
Det var mere end vi kunne forvente eller havde turdet håbe på!








 

Vi tæller ned.
SKF udstillimg
Nedtælling til udstilling i Sverige

En lille uheldig hund vender hjem rekreation!
Jixy er kommet slemt galt afsted på fjeldet og kan ikke holde til at være på fjeldet sommeren over - så han skal hjem og vokse sammen - så må vi se om han bliver stærk nok til at vende tilbage til norskeskogen eller om vi skal finde en anden løsning for ham. Heldigvis er han en stærk hund i god kondition, så mon ikke det går! 

Vi har anmeldt Corazon til dobbeltudstilling i Sverige 8-9 juli.
Så må vi se om det lever op til Tysklands turen for et par år siden.
Går det som vi HÅBER vender vi hjem med en dobbeltchampion.

Efter et stykke tid med computer nedbrud her i huset er vi igen klar til at holde siden kørende med lidt hyppigere updates - vi har indkøbt nyt udstyr specielt indrettet efter behovene til driften af hjemmesiden.
Herunder særdeles nem adgang til synkronisering af billeder.

Lige p.t. er vi i gang med træning af Corazon frem mod sommerens apportprøver, nu skal vi altså til at have papir på at den hund kan apportere - Det er ikke nok hun viser det under jagt, hun skal også vise det når det er på prøve - uanset at det er en totalt konstrueret situation hun udsættes for på apport prøve.

Uden apportprøve ingen brugsklasser eller efterårsvinderklasser - og det fortjener hun nu altså at få lov til.

Vi har planer om en mindre ombygning i kennelen - vi følger op med billeder når vi sætter i gang.
Vi håber at kunne give hundene luxusforhold når vi er færdige.
Herunder bla. indlagt gulvvarme i den hundekasse vi bruger når vi lærer hvalpene at gå i hundegård.

Sidste gang havde vi hvalpene inde døgnet rundt de første 3 uger. Herefter var de ude om dagen indtil de var ca. 5 uger. fra 5-8 uge havde vi dem i hundegårdene dag og nat og inde hos os om aftenen.
Den model forventer vi at gentage næste gang.

15. juni
HD-Foto
Jubii!

Endelig er det slut med at gå med nerverne udenpå tøjet!
Vi har nu et HD resultat på den første hund fra parringen med Corazon og Chip!
Katla kom med HD-B.

Nu er vejen banet for at fortsætte den mission vi er ude i - nemlig at genoplive en af de gamle linier som ligger bag Chip.

Samtidig medfører dette resultat også at vi nu kan tage tingene i det tempo som vi kan overkomme, der er Chip sæd i fryseren og en avlsduelig Chip-hvalp til rådighed om godt et års tid, og hvem ved - der er 2 søstre mere!

Nu mangler vi at få lagt noget dressur i Katla og få hende afprøvet og dokumenteret, hold da op det bliver dejligt at komme afsted med en hund af egen avl!

Første "live show" forventes at blive bretonweekenden i Mou til August.
 

7. April 2011
Hans Henrik Grand Corazon
Foråret er ved at være slut for os!

Så er vi landet efter hovedprøven... Sikke en weekend i det sjællandske!

Det var under hele prøven stolpe ud for Cora.
En uheldig misforståelse fredag og prøven var slut.
Et utroligt dårligt 3 slip lørdag og prøven var slut.
Søndag til Vinderklassen tegnede alt lyst fra morgenstunden - vi havde en perfekt fugletagning efter 5 min.
2 slip havde vinden lagt sig og kørte rundt - det magtede Cora ikke og lavede et forfærdeligt slip.
Ikke desto mindre slap hun med til 2 Heat.
Igen slog uheldet ned..... Vi skulle ud som første par på en mark fuld af duer. Dem tog hun stand for og det blev dyrt da hun samtidigt forbigik fugl.
Så vi sluttede som 7ér, den mest utaknemmelige plads på en VK.
Men pyt... det var marginalerne som ikke var med os denne gang!
Til vores store glæde så vi mange unge hanhunde som fremover helt sikkert bliver egnede avlspartnere for vores hunde - som der ser ud nu kan vi med det nuværende materiale klare os de næste mange år uden at ramme i indavlsproblemer uanset hvad andre opdrættere gøre - Så nu skal der fintænkes og planlægges rigtigt i vores avl.
De næste 5 år bliver en ny "guldalder" for den nye generation af bretons - det er der ingen tvivl om i mit sind!

Vores fordel avlsmæssigt er at vores avlsmateriale er helt fri for Claes afstamning - så vi kan bruge løs af børn og børnebørn fra ham uden at overveje indavl - Herligt! 

Så er Jixy fortid her på Kennelen!
Jixy får undervisning i det norske sprog!

I weekenden gik turen til Evenstad i Norge hvor Jixy fremover vil være at finde!

Jixy skulle mere på jagt end han har været det sidste års tid.
Og hvad kan være bedre for en fuglehund end at komme til at bo i en familie hvor manden laver 2 ting,
Studerer "utmarkværd" og så ellers render på jagt eller træner hund.
Jixy kunne ikke have fået et bedre hjem!
Der var en enkelt breton i huset i forvejen - hvilket bestemt så ud til at passe Jixy helt fantastisk.

Jixy er selvfølgelig stadig til rådighed for avlen - og ejerskabet er fortsat hos os!
Men det kræver fremover en køretur længere nordpå at komme til ham.
Steffen har fuldmagt til avl i NBK regi!

Vi ser frem til et godt samarbejde med Steffen Johnsen omkring Jixy!

Den kommende weekend tager vi fat på forårstræningen - i første omgang er det Nixo som skal i sving. Det bliver første tur på marken - hidtil har det heddet have og hundeskov. Nu skal vi se om han ved at han er en fuglehund !!!!!

Godt Nytår!

Med det ny år blev det tid til det nye initiativ NYTÅRSFESTIVAL.

Et arrangement som fortjener rosende ord!

 

Udover spændende foredrag og en underholdende debat blev der afholdt udstilling.

 

Her blev succes for en ellers på dagen doven og uoplagt Cora.

Kritikken blev slet og ret: En hvid/sort champion som forsvarer sin titel. En bra repræsentant for sin race.

 

Cora blev BIR og BIS 3.

 

Et af året mål må være at tage hende ud af landet og få et CK eller Cert. i Sverige og få hende lavet til svensk udstillingschampion.

Så tager vi hul på et nyt år - det måske mest spændende år hidtil i vores tid med bretons.

 

I år er året hvor vi skal starte et par hunde af eget opdæt, træningen begynder for alvor så snart markerne er klar. Og vi har visse forventninger. Året skal også fortælle os hvordan hundeholdet ser ud til næste vinter.

 

En ting ligger dog fast - Jixy bliver udstationeret her i løbet af Januar hvis det hele går som aftalt.

 

Så skal vi se om Katla slår til - både med brugsegenskaber men også med sundhed i forhold til avl - eksteriøret er i top så lige præcis der bliver der helt sikkert ikke noget problem.

 

Slår Katla til, så besegler det med stor sandsynlighed fremtiden for Nixo - Ham har vi beholdt som en gardering for Katla - Men viser Nixo sig at være særlig god så får han måske lov at blive endda....! Men vi håber nu at Katla dækker behovet.

 

Så går alt efter planen har vi kun Cora og Katla næste vinter. Så skulle der være tid nok til at få det optimale ud af begge hunde. 2010 har vist os at 4 hunde er for mange til vores familie.

 

Vi planlægger så småt et kuld med Cora i det tidlige forår eller til efteråret. Men alt afhænger af hvornår løbetiden kommer - rammer det forkert springer vi over i 2011. 

Cora skal holdes fri for hvalpe eller drægtighed mellem maj og august. Der er et lille hængeparti med en apportprøve der skal på plads nu hvor Jixy skal videre!

Vi skal jo gerne deltage på efterårsvinderklasser.

Og er der en af vores hunde som kan begå sig der er det helt sikkert Cora.

Cora har haft en genial jagtsæson - hun er en rigtig lille støvsuger!

 

Sidste nyt fra hvalpene!

Der er indløbet lidt rapporter fra hvalpene.

 

Etna har været på jagt i nordnorge, hvor hun stiftede bekendtskab med sin første rype! Super!

 

Hekla som jo kører med grise til hverdag har dags dato haft sin første situation for en flok på 13 agerhøns - uden prelle! Det kan der ikke klages over!

 

Meldingerne fra Nino er at han har haft stande for fasaner!

 

Så er der vores to egne tilbage!

Her sker der absolut for lidt.

Ud fra meldingerne fra de andre hunde kunne det tyde på at det er ved at være tid til at starte med jagttræningen - planen var ellers at vente til foråret!

Indtil nu er der kun trænet kontakt og apport.

Nino er blevet omplaceret til et nyt hjem!

 

Vi glæder os til at høre hvad der sker med ham i de nye omgivelser!

27. september
Sommeren går på hæld og jagten er i gang.

Så er sommeren overstået. Hvalpene er godt i vej og vi er færdige med at køre speedway for i år!

 

Vi har opdateret lidt i gallerierne for de to unge.

Hvalpene vokser til og Katla ser ud til at blive endnu kønnere end sin mor.

Nixo bliver mere og mere kærlig for hver dag - vi har en kontakt jeg aldrig tidligere har oplevet med en hvalp - sikke et held jeg beholdte ham.

 

På billedet mangler Katla - hun var i aktivitet (en sand jagt maskine er på vej!)

20-07-10
De fleste hvalpe er flyttet hjemmefra og hverdagen begynder

Længe siden sidst... Sikke meget der er sket...

 

De fire af hvalpene er flyttet hjemmefra og de første meldinger lyder på at det går rigtigt godt. Det er nogle dejlige hjem de har fået sig og vi håber at kunne følge dem lidt på sidelinjen- det er jo super spændende at se hvad vores første avl munder ud i.

 

Det endte med at to af hvalpene blev boende hos os! Vi havde jo på forhånd sagt at en tæve skulle blive boende og det blev hurtigt valgt at det skulle være Katla, men så skete det der ellers ikke måtte ske. Hans-Henrik forelskede sig i den ene hanhund, Nixo, og kunne ikke skille sig af med ham. Så nu er planen at han bliver boende hos os og bliver trænet op. Herefter er det så planen at han skal sælges videre...

 

Vi er så småt gået i gang med træningen, og indtil videre står den på leg med dummies og lidt badning. På billedet herunder ses Nixo ved Hald Sø sammen med Cora. Nixo var da 9 uger gammel og var meget glad for vandet. Han svømmede lystigt rundt og fuldte Hans-Henrik rundt når han kaldte på ham.

27-05-10
- Nu i hundegård og med hundemad

Hvalpene er nu 5 uger gamle, og der er sket meget siden sidst. De er begyndt at få hundemad og er flyttet ud i hundegården. De spiste flot fra starten og har også taget flytningen pænt. De nyder at kunne boltre sig i de udvidede omgivelser - de skælder faktisk lidt ud når de kommer ind i hvalpekassen i stuen om aftenen!

 

De er VIRKELIG i gang med at udvikle personligheder og vi begynder at frygte tiden hvor der skal tages afsked. 

16-05-10
Så er der ved at være gang i den!

Nu er hvalpene godt tre uger og der er ved at være godt gang i dem. De bruger en masse tid på at udforske omgivelserne og lege med hinanden. Vi er nu ved det punkt hvor vi begynder at gøre klar til at de skal være udenfor i garagen når vi ikke er hjemme. Vi beholder hvalpekassen herinde i stuen så de har en base når de er inde ved os.

Der er sat friske billeder ind på de forskellige gallerier.

30-04-10
Status efter første uge i hvalpenes liv

Så er hvalpene blevet over en uge gamle og de stiortrives. Core er en god mor og hun har masser af mælk. Hvalpene har taget mellem 188 og 325 gram på, så det er jo bare super! Alle hvalpene udviser et godt temperament og vi er meget tilfredse.

 

Der er nu kommet et hvalpegalleri på siden og der er oprettet en side til dem under avl og hvalpe. Klik HER for at komme til siden under avl og hvalpe og klik HER eller på  billedet for at komme til galleriet.

22. April 2010
Så kom hvalpene til verden

Så kom dagen ENDELIG! Cora gik i gang med at føde torsdag den 22. april om eftermiddagen - vandet gik 10.40, men hun ventede med at presse til menneske-mor var hjemme fra arbejde og kunne agere jordemor.

 

Hun fødte 6 store, flotte, velskabte hvalpe og til sidst kom der desværre en dødfødt hvalp. Det var en lidt lang fødsel, men Cora tog det i stiv arm og er vild med sin nye rolle. Hvalpene er store og stærke og var i fuld vigør fra starten.

 
DKCH SEuCH Midtvejs Corazon
Lav din egen hjemmeside med mono.net